Vejpa dig till en hälsosam livsstil

Rökning dödar omkring sju miljoner människor varje år. Dessa dystra siffror stiger år efter år och framförallt tobaksrökning är en av de ledande orsakerna till sjukdomar i lungor och hjärta. Dock har många på senare tid vänt sig till ett mer hälsovänligt alternativ, e-cigaretten.

Du har säkert hört det förut. Men rökning är kort och gott otroligt skadligt för din kropp. Därför har allt fler vänt sig till ett mer hälsosamt alternativ och e-cigarettens framfart har lett till ökad försäljning, framförallt på senare år. Hälsosamma e-cigg och vape köper du här, med eller utan nikotin.

Fördelar med att vejpa

Det finns många fördelar med att vejpa istället för att röka vanligt tobak. Varje bloss med en vanlig cigarett kan innehålla upp till 8000 olika skadliga kemikalier. Tobak innehåller en väldigt hög dos nikotin, vilket är beroendeframkallande och innehåller kolmonoxid samt omkring ett 60-tal andra skadliga cancerframkallande ämnen som skadar hjärta och kärl.

E-cigaretter innehåller en mycket lägre dos nikotin. En ytterligare fördel är att du kan gradvis minska på det beroendeframkallande ämnet och så småningom välja att vejpa helt utan nikotin. Med andra ord, en e-cigarett kan hjälpa dig sluta röka tobak. Ett par andra roliga fördelar som tillkommer är att, till skillnad från vanlig tobaksrökning, kan du välja vilken aroma du vill ha på ditt bloss.

Bryt ett skadligt mönster med hjälp av e-cigaretter

Det kan kännas tufft att sluta röka. Men fördelarna är många. Eventuell hosta avtar, risken för blodpropp minskar, ökad lungfunktion, mindre trötthet. Listan är med andra ord lång och ju tidigare du slutar röka desto bättre. Detta är givetvis lättare sagt än gjort. Väljer du istället att gradvis minska på nikotinet och samtidigt anamma känslan av att röka tobak med hjälp av ett vape kit, är chansen mycket större att du lyckas med att bryta dig fri från tobaksberoendet.

Scroll to top