Så kan kosttillskott bidra till ökat välmående

Hur du mår beror på en rad olika faktorer, bland annat kosten. Ett kosttillskott kan öka ditt välmående och minska risken för att du får någon form av vitaminbrist. Det är dock viktigt att du väljer ett tillskott som passar just ditt behov.

Kosten spelar stor roll för att du ska få i dig alla näringsämnen som kroppen behöver. Om du har brist på någon mineral eller vitamin kan det påverka ditt välmående negativt. Som ett komplement till en varierad kost kan ett kosttillskott öka ditt välbefinnande. Här kan du läsa mer om vissa exempel där kosttillskott bidrar till en bättre hälsa.

Komplement till kosten

Ett kosttillskott ska aldrig ersätta en varierad kost, däremot kan det ibland vara nödvändigt att komplettera kosten med tillskott. Hos https://www.dcg.se/produkt-kategori/kosttillskott/ hittar du ett brett sortiment av kosttillskott för alla behov. Här hittar du bland annat det viktiga vitaminet B12 som behövs för cellernas ämnesomsättning och bildandet av blodkroppar. B12 förekommer endast i kött, fisk och mejeriprodukter och därför måste du som är vegan komplettera din kost med ett tillskott med B12.

Livssituationen spelar roll

Din livssituation avgör vilken typ av kosttillskott du behöver. Om du är gravid eller planerar att bli gravid är kosttillskott med folsyra viktigt. Om du lever ett stressigt liv eller om ditt immunförsvar är försämrat kan det vara en god idé att ta tillskott med antioxidanter som stöder immunförsvaret.

”Solen – vår bästa D-vitaminkälla – räcker inte till under vinterhalvåret, och det är också svårt att få i sig tillräckligt med kosten.”

Det säger Johan Malm som är docent i klinisk kemi vid Lunds universitet. Med andra ord har alla som bor i Sverige ett behov av extra D-vitamin under vinterhalvåret på grund av bristen på solljus.
Scroll to top